2013. december 24., kedd

Karácsonyi csoda

MINDEN KEDVES OLVASÓMNAK KELLEMES, BÉKÉS KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK! 



– Vigyázat! Meghoztam a puncsot! – kiáltotta Rori, és egy hatalmas tálcát egyensúlyozva libbent be a hallba. A többi amazon hirtelen abbahagyta a plafonig érő karácsonyfa díszítését, és sikongatva rohanták le a Sámánt, kivéve Titaniát. Ő csak lerakta a kezében lévő üveggömböt és mosolyogva figyelte, ahogy Nicky és Yara rávetik magukat a kupicákra. T azonban a maga részéről befejezte a Sámán által készített italok fogyasztását. Néhány éve ugyanis eggyel – vagy talán hattal – többet ivott meg a kelleténél valami tojáslikőrből és másnap reggel, egy szál melltartóban, az asztal tetején, két mikulásnak öltözött sztriptíz táncossal ébredt. Nem vágyott erre újra, főleg nem egy vámpírokkal tömött házban.
– Ezt szeretem az ünnepekben! – húzta le egy hajtásra Xandra a rózsaszín nedűt, majd jólesően megborzongott, ahogy az ital végigégette a belső szerveit. Rori lepakolta egy szabad asztalra a terhét, és vigyorogva fordult a lányokhoz.
– Na, hogy állunk?
Tempy rögtön magához ragadta a szót, igazi vezéregyéniség lévén.
– A fa nemsokára elkészül, már csak pár dísz van vissza, az ebédlő teljesen kész, a fiúk pedig épp a kinti világítással küzdenek.
– Tényleg, hogy bírtad rávenni őket? – fordult felé Yara, kezében egy pici pohárral. Tempy mosolyogva rákacsintott.
– Ismerem a megfelelő embert.
Az amazonok egyszerre nevettek fel, mindnyájan sejtették, hogy Tempy és Vaylen között több van munkakapcsolatnál, és úgy tűnik, a lány, ha még burkoltan is, de képes felvállalni.
– Titania drágám, te nem iszol velünk? – nézett át a válla felett Rori, mire a lány megindult feléjük.
– Tudod, hogy nem iszom a te kotyvalékodból. Soha többet. Semmikor. Sosem.
– Túl szigorú vagy magadhoz – vigyorgott rá a fehér hajú amazon, és felé bökött egy pohárral. – Majd szólok, hogy mikor hagyd abba.
A lány azonban megrázta a fejét.
– Nem, ki van zárva.
– A te veszteséged, több jut nekünk! – húzta meg a vállát Rori, majd egy könnyed mozdulattal eltüntette a puncsot, az üres pohár pedig nagyot koppant az asztalon.
– Akkor induljon a parti!
Rori megnyomta a lejátszó távirányítóját, a hangszórókból pedig Elvis hangja csendült fel, a karácsonyi albumról. A Sámán felkapott egy girlandot és az ereje segítségével a fa tetején csavarta körbe a levegőben. A többiek egy pillanatig kábultan nézték, aztán ők is folytatták a díszítést.

– Az isten verje meg ezt a nyavalyás ünnepet! – szitkozódott Chloud, miközben egy sor égőt igyekezett a helyére tuszkolni egy instabil létrán. Lent a földön Drew próbálta egyenesben tartani, de az minduntalan kibillent a helyéről, a frászt hozva a tetején egyensúlyozó vámpírra.
– Ne izegj–mozogj, mert a végén kórházban kötünk ki mindketten. Te leesel, engem meg Rori ver agyon, mert nincs kész a dekoráció.
– Az isten verje meg az amazonokat is! Nincs ezeknek családjuk?! Utazzanak haza hozzájuk, minket meg hagyjanak bulizni.
– Akkor Yara is elmenne – szólalt meg lentről Heat. Hát igen, egy jó vezető mindig tudja, hogyan kell ösztönözni a beosztottjait. Chloud is csak beletörődően felsóhajtott.
– Ez igaz.
– Helyes. Akkor, ha megbeszéltük, nyugodtan díszíthetsz tovább.
Chloud morgott még valamit az orra alatt, de Heat már nem hallotta, indult is a többi vámpír felé. Muszáj volt felügyelnie őket, különben elkezdtek lázadozni, mint Chloud.
– Hogy haladtok? – lépett Morrow és Vaylen mellé, akik egy mikulásszánt és a hozzá tartozó rénszarvasokat igyekeztek megvilágítani – egyelőre kevés sikerrel.
– Megszakadt az áramkör, épp azt javítgatjuk – nézett fel Morrow, Vaylen azonban derékig elmerült a szánban.
– Csak az a baj, ó, jóságos vezetőnk, hogy egyikünk sem villanyszerelő – bukkant elő hirtelen, némi vezetékkel a kezében.
– Szentséges ég, ne kezdjétek már ti is! Elég, ha a fiatalokkal kell küzdenem, legalább ti mutassatok példát.
Morrow vigyorogva szalutált, Vaylen pedig összeütötte a csizmája sarkát.
– Igenis, mon Capitaine!
Heat a fejét rázva lépett el tőlük, amikor kinyílt a bejárati ajtó, és egy hosszú, barna hajú amazon dugta ki a fejét rajta.
Luminita.
A vámpír lélegzete is elakadt egy pillanatra, de tartotta magát. Odasietett hozzá.
– Mi újság?
– Mi lassan végzünk, úgyhogy jó lenne, ha igyekeznétek, hogy időben elkezdődhessen a karácsonyi vacsora.
– Igen, csak akadt egy kis gond a szánnal… - Amint kimondta, mindegy varázsütésre, a szánon felgyúltak a fények, a két vámpír pedig szentségelve ugrott arrébb. Szitkozódva fordultak a Kastély felé, amikor pedig az egyik ablakban megpillantották Rorit és Titaniát, még mérgesebbek lettek. Nos, legalábbis Vaylen. Morrow azonban bárgyún mosolygott és felintegetett nekik. Vaylen oldalba bökte, mire fájós arccal nézett felé.
– Mi van?
– Szánalmas vagy! – morogta Vaylen, de Morrow nem hagyta magát.
– Most azért, mert nem a te nőd segített be? – Vaylen igyekezett visszavágni, de hirtelen kirobbant belőle a nevetés.
– Igen, képzeld, azért!
Morrow felemelte a középső ujját, mire Vaylen a nyelvét öltötte rá. Heat a fejét csóválta a két vámpír gyerekes civódása láttán.
– Néha azt hiszem, inkább vagyok az apjuk, mint a vezetőjük – mondta félhangosan, mire észbekapott, hogy Luminita még mindig mellette áll. – Szóval úgy tűnik, lassan elkészülünk mi is.
– Helyes! – biccentett a lány, de nem mozdult. Heat legszívesebben rákérdezett volna, hogy az ő szobáját nem kell-e feldíszíteni, mondjuk néhány levetett ruhadarabbal, de visszafogta magát. Az amazon nem könnyű eset, és nem most kéne elriasztania.
– Helyes – ismételte magát Luminita, majd nagy sóhaj kíséretében becsukta az ajtót.
– A franc essen belé – hallotta meg Heat újból Chloud szitkozódását, de ezúttal nem ment oda. Csak bámulta a már becsukott tömör faajtót, gondolatban pedig követte a lányt.

Mikor minden egyes fényfüzér, égősor és rénszarvas világított, Rori beterelte a vámpírokat az étkezőbe, ahol már várták őket az amazonok.
Néhány férfi elismerően füttyentett a díszítés láttán, páran azonban morogtak Elvis miatt. Ők kaptak egy-egy jól megérdemelt, rosszalló tekintetet a Sámántól, majd amikor mindenki elfoglalta a helyét – egy amazon, egy vámpír felállásban – az asztalfőn ülő Heat felállt, és megköszörülte a torkát.
– Mivel tudjátok, ma van a szeretet ünnepe, az emberek karácsonya, a vendégeink kérésére mi is felidézzük a hagyományt, mikor is összegyűlik a család, hogy együtt, békében ünnepeljen. Bár a mi családunk kicsit különbözik a hagyományosoktól, mégis van bennünk közös. Minket nem a vér kapcsol össze, hanem a közös ellenség. Nem azért találkoztunk, mert meg akartuk ismerni egymást, hanem a szövetség miatt, ami segít legyőzni Ádám fiait. És mégis, most, hogy végignézek rajtatok, nem látok mást, csak férfiakat és nőket, akik izgatottan várják a vacsorát, az ajándékokat, az ünnepet. Egy napra félretettük a gonosz emlékeket, a veszteségeket, a háborút, egy napra csak arra koncentráltunk, ami fontos: egymásra. Hogy egymásnak örömet okozzunk, például egy fényfüzérrel, egy finom vacsorával, vagy egy feldíszített fával.
Ezért mondok köszönetet, ezért vagyok hálás, amiért itt lehetek köztetek. Barátaim, fivéreim és nővéreim. Emelem a poharam rátok. Nagyszerű emberek, nagyszerű harcosok. Nagyszerű család.
Heat felemelte a pezsgős poharát, mire a többiek is így tettek és egyszerre harsogták.
– A családra!
Épp végszóra, a szolgálók hatalmas tálcákkal léptek be a terembe, az illatok kavalkádja mindenkit megcsapott, és izgatottan fészkelődtek a helyükön.
Heat leült, mellette pedig Rori és – micsoda véletlen – Luminita foglalt helyet. A Sámán rámosolygott és biccentett felé.
– Remek beszéd volt. Ugye, Luminita? – Rori megrúgta a lány lábát az asztal alatt, aki igyekezett nem felkiáltani és bólintott.
– Igen, tényleg az volt.
Heat mosolyogva hajtott fejet.
– Köszönöm. Komolyan is gondoltam. Jó, hogy itt vagytok.

Később, mikor a vacsora véget ért, és következtek a desszertek, a zene is lágyabb dallamokkal vette körbe a népes sereget – időközben leszavazták Elvist –, Luminita a kijárat felé vette az irányt. Már az ajtóban járt, amikor Heat hangját hallotta.
– Várj egy kicsit!
Megtorpant, a férfi pedig lihegve támaszkodott az ajtófélfának, mintha nagyon igyekezett volna, hogy utolérje.
– Mi történt? – A lány ösztönei azonnal akcióba lendültek, szinte biztosra vette, hogy valami baj van.
– Az, hogy ha továbbmentél volna… most nem állnánk a fagyöngy alatt.
Heat olyan pimasz félmosolyra húzta a száját, hogy Luminitát elfogta a kísértés, hogy állon vágja. Micsoda szemtelen alak…
– Bocs, nem hiszek a babonákban…
– Nyuszi! – hergelte Heat, mire a lány hirtelen visszafordult.
– Szóval azt mondod, csókoljalak meg, és legyünk együtt egész hátralevő életünkben?
– Azt mondtad, nem vagy babonás.
Luminita válaszra sem méltatta, elfordult tőle, egyik lába már a levegőben volt, mégsem tette meg a következő lépést.
– Én várok – Heat hanyagul nekidőlt az ajtófélfának, karjait összefonta a mellkasa előtt, amitől bicepsze megfeszült, deltás felsőteste pedig akaratlanul is fogva tartotta a lány pillantását.
Amikor pedig a vámpír úgy vélte, tényleg itt hagyja, letette a lábát a másik mellé. Nem mozdult, csak állt egyenesen. Az ösztön és a józan ész csatázott benne, ki nem állhatta, ha gyávának nevezik, de nem akart engedni a vámpírnak.
A francba az egésszel!
– Szóval, Chloud, felelsz vagy mersz? – vigyorgott teli szájjal a Sámán a vámpírra. A férfi idegesen tekintett körbe, ahogy egyre több amazon vette körül, mind kíváncsian fürkészve őt. Ott volt Xandra, Nicky, Yara és végszóra befutott Tempy is. Nagyot nyelt, és igyekezett leplezni az egyre növekvő kétségbeesését.
– Felelek.
A lányok egy emberként fújoltak rá.
– Ne már, legyél egy kicsit bevállalósabb!
– Gyerünk, vámpír, most mutasd meg!
– Teljesen elrontod a bulit!
Chloud, engedve a kényszernek, rábólintott.
– Oké, oké. Merek.
Mindenki elkezdte bekiabálni a merészebbnél merészebb ötleteket, Chloud pedig eközben a szivárvány minden színében pompázott, de a Sámán leintette az amazonokat.
– Lányok, nyugalom. Én mondhatok neki feladatot, és már ki is találtam. – Amikor rákacsintott az amazonokra, és azok összenevettek, a vámpíron eddig nem tapasztalt félelem lett úrrá.
A francba, talán most még leléphetne. Inkább tartsák gyávának, de legalább minden testrésze a helyén maradna. A fenébe is, még azt is kinézte belőlük, hogy a poén kedvéért kiherélik. Vagy… legyantázzák.
– Oké, azt hiszem, ez mégsem volt túl jó…
– Ne parázz, jó móka lesz! – intette le Rori a vámpírt, aki aggódva pislantott körbe az amazonokon.
– Kinek?
– Ez itt a kérdés, vámpír – veregette meg a Sámán a vállát. – Ez itt a kérdés. Szóval, akkor mersz, nem igaz? A feladatom pedig a következő!
A vámpír lélegzetvisszafojtva várta az ítéletet, és őszintén megdöbbent a választól.
– Igyál a puncsból.
– Tessék? – Nem volt benne biztos, hogy jól értette, és az sem volt teljesen világos, a lányok miért kezdtek nevetni. Hiszen ez semmiség. Maximum be fog rúgni, hát aztán? Volt már részeg. – Ez komoly?
– Igen, húzd le! Egy csepp se maradjon a pohár alján – adott a kezébe Rori egy kupicát. Valahogy túl udvariasnak tűnt az egész. Mindegy – gondolta Chloud, és egy egyszer-élünk-mozdulattal egy hajtásra kiitta a pohár tartalmát. Egy pillanattal később pedig elsötétült a világ…

Luminita gépies mozdulattal fordult Heat felé, aki érdeklődve figyelte belső tusáját. Hirtelen ellökte magát a faltól, és lassan, kecses léptekkel közeledett a lány felé, mintha nem akarná elijeszteni. Nos, valóban így volt. A férfi tudta, ha most elszúrja, sosem lesz többé esélye az amazonnál. Amikor azonban a lány megnyalta a szája szélét és a rózsaszín nyelvecske végigszánkázott a puha ajkakon, kis híján rávetette magát. Hatalmas akaraterőre volt szüksége ahhoz, hogy lágyan az amazon álla alá nyúljon, és finoman felemelje a fejét épp annyira, hogy ajkaik mindössze néhány milliméternyire legyenek egymástól.
– Mégis beijedtél, vámpír? – suttogta a lány, miközben farkasszemet néztek egymással. A férfi azonban megrázta a fejét.
– Egyáltalán nem. Csak arra várok, hogy megtedd az utolsó lépést.
– Arra várhatsz, te öntelt… – vágott vissza az amazon, de mondatot nem tudta befejezni, mert a férfi finom ajkai az övére tapadtak. Egy hosszú pillanatig azt is elfelejtette, hol vannak, a karjai automatikusan a másik nyaka köré lendültek és még szorosabban ölelte át. A vámpír felmordult, összekulcsolta a kezeit a lány feneke alatt és felemelte, épp annyira, hogy a kőkemény férfiassága a megfelelő helyre illeszkedjen. Luminita felnyögött, mikor a gyönyör hullámokban tört rá, nyelvét a férfi szájába csúsztatta, ujjai beletúrtak a sűrű tincsek közé. Vad csókcsatájuknak azonban egy diszkrét köhintés vetett véget.
Heat dühös tekintettel fordult a nem kívánt látogató felé, de mikor ráismert, ki is áll előtte, egy fokkal lágyabban pillantott rá, de még így is ingerülten vakkantott.
– Mit akarsz, Morrow? – A vámpír, Titaniával karöltve mindent tudóan elmosolyodott és feléjük bökött.
– Csak annyit, hogy menjetek szobára. Tönkre vágjátok a bulit a pajzán kis közjátékotokkal.
Luminita agyáról ekkor szállt fel a köd, és ráeszmélt, hogy a házban tartózkodó tucatnyi vámpír és amazon mind szem– és fültanúja volt a Heattel folytatott „csatájának”. Fülig vörösödve bontakozott ki a férfi öleléséből, és egy bocsánatfélét motyogva az emelet felé vette az irányt.
Útközben még hallotta, hogy Heat valamit utána kiált, de nem értette, és nem is volt kedve visszafordulni, hogy megtudja.

Chloud igyekezett átevickélni a sűrű ködön, ami hirtelen ellepte az agyát, de mindenfelé vihogó amazonokat látott. Egy pillanatra kitisztult a tudata, körbenézett, de bár ne tette volna!
Egy szál mikulásos alsóban táncolt a hall közepén, kezében egy mikrofonnal, miközben teli torokból énekelte Elvissel kórusban a Jingle bells-t. Megpróbálta eltartani a szájától a mikrofont, de a keze nem engedelmeskedett, mi több, a szája énekre nyílt, ahogy a következő refrén elindult. Teli torokból énekelni kezdett, miközben erotikusnak cseppet sem mondható táncot lejtett a közönségének. A lányok sikongattak, ő pedig hirtelen elfelejtette, hogy miért is kéne mérgesnek lennie. Teljes beleéléssel zengte a jól ismert slágert és boldogan rázta magát.
A szám végén odaszambázott az amazonokhoz, ám mielőtt leült volna, mintha elfújták volna a kábulatot az agyáról. Végignézett magán, és egy pillanat alatt elfutotta a méreg. A Sámánhoz fordult és dühösen rámordult.
– Ez a te műved! Megigéztél!
– Nem, édes. Nem téged. A puncsot. A lányok bírják már, megedződtek, de egy olyan ártatlan szervezet, mint a tiéd… Nos, az kikészült tőle.
– Te átkozott kis…
– Én a helyedben nem fejezném be a mondatot – vágott közbe Yara. – Ez egy kis semmiség volt neki, rutinmunka befolyásolni az akaratodat. Képzeld el, mit tudna tenni veled, ha bedühödne.
Chloud kinyitotta a száját, de becsukta. Talán tényleg igaza van az amazonnak. Letette a mikrofont az asztalra és szénné égve távozott a hallból. Yara azonban utána szólt.
– Ha érdekel, szerintem így is szuper volt a táncod.
Aztán Chloud úgy érezte, megáll a szíve: Yara rámosolygott. Kábultan támolygott fel a lépcsőn. Ez volt élete legrosszabb és egyben legszebb karácsonya.

Morrow idegesen húzta össze magát, amikor Heat ismét felé fordult.
– Muszáj volt? – kérdezte kicsit erőszakosabban, mint szerette volna. Titania azonban közbevágott.
– Igen, muszáj volt. Hidd el, többet ártottál volna neki, ha hagyjuk, hogy esetleg továbbmenjetek. Most pedig eredj utána.
– Hogy mi? – nézett maga elé döbbenten a vámpír, de Titania az emelet felé mutatott.
– Gyerünk! Kettesben több esélyed van, nem fog attól tartani, mit szólnak a többiek. Indulás!
Heat egy gyors puszit nyomott a lány arcára, Morrow rosszalló tekintetének tüzében, aztán már indult is a lépcsők felé.
Az amazon felsóhajtott, mire Morrow maga felé fordította.
– Csak azt ne mondd, hogy élvezted!
– Akkor sem mondom el, ha megkínzol – öltötte rá a nyelvét a lány, mire Morrow felmordult, és a falhoz préselte a testével. T felsikkantott, de a férfi már be is tapasztotta a száját a sajátjával. Mikor vége lett a csóknak, felfelé biccentett.
– Muszáj volt. Fagyöngy alatt állunk.
Titania felnevetett, és újra közel húzta magához a vámpírt.
– Akkor mire vársz még?

Heat épp kopogni készült Luminita ajtaján, amikor az hirtelen kivágódott és szembetalálta magát a lánnyal. Hirtelen megszólalni sem tudott, főleg, miután az amazon szinte rávetette magát és szenvedélyesen megcsókolta.
A vámpír nem sokat teketóriázott, ölbe kapta és már be is lépett vele a sötét szobába, berúgva maga mögött az ajtót. Az ágyig azonban nem jutottak el, a férfi nekidöntötte a falnak és legszívesebben felfalta volna.
– Olyan régóta várok rád… – suttogta két csók között, de a lány megrázta a fejét.
– Elhiheted, én régebb óta várok rád.
A vámpír elkerekedett szemmel húzódott el tőle. Valahogy… olyan más volt. Mintha kicserélték volna.
– Ugye ez nem megint a Sámánotok trükkje? Hallottam az előzőről, Drew még mindig ki van borulva miatta.
– Nem, nincs trükk. Csak én. Ha elfogadsz.
– Mi változott?
Luminita türelmetlenül felnyögött. Végre elhatározza magát, erre a férfi inkább faggatja? Persze nem hibáztatta, hiszen eddig mindig elutasító volt vele. De ahogy a szobája sötétjében, szenteste elgondolkodott, hogy mióta van egyedül, mióta szenved, rádöbbent, hogy nem folytathatja így tovább az életét. Nem, anélkül, hogy meg ne próbálna újra boldog lenni. És valamiért, isten tudja csak, miért, de úgy érezte, a vámpír nélkül ez elképzelhetetlen.
– Én, azt hiszem.
Heat bólintott, egyelőre megelégedett ennyi válasszal is. Újra csókban forrtak össze, de a vámpír hirtelen felnevetett. Az amazon dühösen fújt egyet.
– Most meg mi van?
– Semmi, csak… tudod, ezt nevezem én karácsonyi csodának.

Mindketten felnevettek, és az este további részét kettesben töltötték. 

2 megjegyzés:

  1. Hát....ez baromi jó lett! Nem tudom levakarni a mosolyt a pofimról!!!:D Viszont rá kellet jönnöm,hogy mennyire hiányoznak... :( Ja és hiányzik Sable(Énkicsiédesdrágaságom!!! Nyami) :) Szóval, baromira tetszett és köszönöm a sok jobbnál jobb történetet Neked! Boldog Karácsonyt és folytasd ilyen intenzitással az írást PTT! :D

    VálaszTörlés
  2. Hű ez nagyon tetszett! Köszönöm, hogy sikerült mosolyt csalnod az arcomra, egész jó hangulatom kerekedett. Mégegyszer köszönöm!
    Kívánok neked én is Áldott, Békés Karácsonyt!

    VálaszTörlés