2012. december 23., vasárnap

11. fejezet

Kedves Olvasók!

Mindenkinek kellemes, békés karácsonyi ünnepeket kívánok, egyetek sok sütit, óvatosan a karácsonyfával, és örüljetek az ajándékoknak, mert szívből jönnek!
Mint ez a rész is! :)



Fájdalom a vállamban…
Vér a kezemen…
Cadmon vöröslő ajkai, mosolyra húzódtak, izzó tekintetét érzem magamon…
Sarah gondolatai összefolytak, ahogy az agya lassan feldolgozta a látottakat. Érezte, ahogy minden erő elszáll a testéből, majd összerogy a fa törzse mentén.
Ájult állapotában az elméje furcsa dolgokat kezdett vetíteni csukott szemhéja elé.
Látta Cadmont, amint állat módjára viselkedik, üvölt, húst tép az előtte heverő szarvas tetemből. Szeme vörösen villan, akárcsak az álláról lecsorgó vér, az élvezet azonban őrült mosolyt csal az arcára. Többen állnak körülötte, Raven, aki hátrébb lép a vérengzéstől, szeme azonban éhesen tapad a prédára. Egy fekete hajú nő áll mellette, óvón néz a férfira, de fél szemmel ő is Cadmon őrjöngését figyeli. Bill is távolabb áll, felsőbbrendű aura lengi körül, ahogy féltőn néz körbe az embereken.
Nem, nem emberek… - villan be hirtelen a lánynak. Ember így nem viselkedik. A harapás, a vad őrület, a kielégülés, amit az áldozat elejtése nyújt, nem emberi, sokkal inkább állatias vonás. Aztán megpillantotta a háttérben álló sötét alakot. Gonosz tekintettel figyelte a többieket, de a lány nem látta tisztán az arcát, pusztán érezte a belőle áradó sötét energiákat.
Lázas, haldoklik…
A lány gondolata már nem tiszta, nem tud értelmesen gondolkodni. Összefolynak a képek, az érzések, az idő. Talán meghal. Talán túléli. Egy biztos, csak egy dologra tud gondolni: Cadmon arca, amikor rádöbben, hogy megharapta. Azt az elégedett mosolyt sosem fogja elfelejteni.

Bill őrült sebességgel száguldott az erdő belseje felé. Tudta, hogy a sikoly, amint az imént rázta fel a környéket, megszakítva a bulit, nem Sarah-tól származik, de megérzett valamit.
Vér. A lány vére.
Az agya átállt védelmező falkavezérre, és gondolkodás nélkül rohant az unokahúgához. Amit viszont megpillantott, arra  a legrosszabb rémálmaiban sem gondolt volna.
Cadmon magán kívül mosolygott, miközben az ájultan heverő lányt figyelte. Sarah nyakán egy seb tátongott, amiből vékony csíkban folydogált a vére.
Bill egy pillanat alatt megértette a helyzetet, és gyilkos dühvel fordult a férfi felé.
– Mit műveltél vele?! – ordította, majd lassan közeledett hozzá. Nem tudta, hogy magánál van-e és felfogja-e, mit művelt. Amikor úgy tűnt, Cadmon rájött, hogy hol van, zavartan pislogott körbe.
– Bill? Nézd, én nem akartam… - A férfinek csak ennyi kellett. Azonnal Cadmonra vetette magát, és átalakult.
Az arca teljesen megváltozott, agyarai megnyúltak, a füle kihegyesedett, a szőr pedig ellepte szinte az egész arcát, miközben a teste megnagyobbodott, de nem vesztette el teljesen emberi formáját. Ujjai hatalmas, borotvaéles karmokba végződtek, amik hihetetlen gyorsasággal közeledtek Cadmon nyakához.
A férfi az utolsó pillanatban félreugrott, de Bill azonnal újabb támadást indított.
Morogva vetette magát a férfi után, aki szintén átváltozott. A szeme Billével ellentétben sárgásbarnává vált, míg az idősebb férfié mélykék lett. Ez különböztette meg a nemesi származását.
A két farkas összecsapott, morgásuk és állkapcsuk csattogása visszhangzott az erdőben. Csoda, hogy senki nem figyelt fel rájuk.
Bill agyán futólag átvillant, hogy utána kellene nézni a sikolynak, de jelenleg a düh elborította az agyát. Úgy érezte, meg kell bosszulni az unokahúga elleni támadást.
A lány láthatólag nem egyezett bele a harapásba, Cadmon gyakorlatilag megerőszakolta farkas-módra. Ezt pedig Bill nem hagyhatta szó nélkül.
Ismét lecsapott, a karma pedig húsba vájt. Felszakította a férfi pólóját, maga után négy vérvörös csíkot hagyva. A sebből azonnal megindult a négy piros vércsík, Cadmon pedig megrogyott egy pillanatra.
Aztán újult erővel rontott Billre. Harapott és karmolt, bevitt pár szép ütést is, mégis úgy tűnt, a férfinak meg sem kottyan a támadása.
Bill a lányra pillantott, majd úgy döntött, befejezi a harcot. Egy ügyes mozdulattal kibillentette Cadmont az egyensúlyából, majd amint földet ért, rögtön a mellkasára taposott.
– Ott maradsz, kutya! – vicsorgott a fiatal férfira, aki lihegve bólintott. Semmi ereje nem maradt védekezni, így megadta magát.
Bill, amint megbizonyosodott, hogy Cadmon nyugton marad, rögtön Sarah-hoz rohant. A lány még mindig ájultan feküdt, a seb azonban kezdett összeforrni.
A férfi halkan káromkodott, és ölbe kapta a magatehetetlen lányt. Sebes iramban megindult vele kifelé az erdőből, de Cadmon utánakiáltott.
– Ő már az enyém! Nem veheted el tőlem!
Bill visszafordult, és hűvösen elmosolyodott.
– Nem lehet egy halott farkasé…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése