2015. július 6., hétfő

Jurassic World - Kritika



Leírás:

Steven Spielberg producerként tér vissza nagy sikerű, úttörő sorozatának legújabb részével, a Jurassic World rendkívül látványos, torokszorítóan izgalmas, nagyszabású kalandjával, melyben újra megnyílik a híres sziget őslény parkja.


Na igen, újabb frappáns leírás, nesze semmi, fogd meg jól. Valójában kicsivel több történik a két óra alatt, mint hogy megnyitott az őslény park. Kezdjük ott, hogy már tíz éve nyitva van, az előző park helyén, ahol húsz éve történtek a tragikus események. Mostanra azonban jól menő turistalátványosságnak számít, és mint olyan, igyekszik megújulni. Létrehoztak ezért egy szuperkülönleges dínót, különböző fajok keverésével, mert egy T-Rex már olyan uncsi. Az említett őslény pedig, mint olyan, kitörni vágyik, esze is van hozzá, plusz különböző képességei, amiket felhasználva megindul a sziget látogatóktól zsúfolt része felé. Nagyjából ennyi a történet, ami nem is gond, hiszen itt sem a mély eszmefuttatásokat várjuk, hanem egymásnak feszülő szörnyeket, rettegő, sikoltozó embereket és leharapott, véres csonkokat. Ezeket pedig meg is kapjuk, a mai látványnak és technikának megfelelően.
A szereplők rendben vannak, hozzák az elvárható szintet, még a gyerekkarakter sem lett túl idegesítő, éppen az elviselhetőség határán belül mozog. 
A két főszereplő is működik együtt, Claire és Owen imádnivaló, ahogy civakodnak, jók a beszólásaik egymásnak. Ami nem tetszett, de ez nyilván a szinkron hibája, hogy az elején magázzák egymást, holott egyszer már randiztak. Azért egy randi után elvárható lett volna, hogy tegeződjenek, a későbbiekben át is térnek, néhány együtt eltöltött, sikoltozós-rettegős menekülés után. 
A raptorszelidítés bejött, érdekes belegondolni, hogy vajon tényleg működhetett volna, hiszen annyi ragadozóval működik, miért a velociraptorok lennének mások? 
A végén tetszett a csavar, egész film alatt azon agyaltam, hol lehet a T-Rex, erre tessék, ő menti meg a napot, majd szépen visszaballag a dzsungelbe. Persze közben szarrá zúzza a parkot, de kit érdekel, ha kinyírja a főgonoszt? 


Legjobb idézet: „Hogy mi a szörny, az relatív. A kanárinak a macska a szörnyeteg. Csak eddig mi voltunk a macskák.”

Szavazat: 4/5

Kiknek ajánlom:

– Akik imádják a dínós filmeket
– Akiket érdekel egy feltörekvő mozicsillag újabb dobása
– Akik a „minél nagyobb, annál több foga van” elmélet rajongói


Kiknek nem ajánlom:

– Akik szerint a Jurassic Park lerágott csont
– Akik nem akarják újra nézni az első rész felturbózott változatát
– Akik nem vágynak egy újabb látványos szörnyfilmre

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése