2015. július 7., kedd

Magic Mike XXL - Kritika

Leírás:


A fiúk tovább vetkőznek. Magic Mike (Channing Tatum) alapszabálya nem változott: miért szégyellné az ember azt, ami könnyen megy, pénz jár érte, lehet inni közben és jó móka. Ezúttal azonban nem kötik magukat ugyanahhoz a színpadhoz. A kigyúrt csapat nagyobb sikerre vágyik, és elindul egy versenyen, amelyet férfitáncosok számára hirdettek meg. Most is vetkőzniük kell, de a tét sokkal nagyobb. Ők úgy érzik: életre-halálra megy a játék.



Újonnan feltörő Tatum-mániámnak hódolva elbattyogtam a legközelebbi moziba, és hetedmagammal (értsd: heten ültünk a teremben a premier napján) megnéztem széles vásznon is a pasit. Nulla elvárással ültem le, kiindulva az első részből, aminek se története, se eleje, se vége… 
Itt viszont kellemesen csalódnom kellett. A fiúk összekapták magukat és sztorit varázsoltak maguk köré, ami számomra lehetetlennek tűnt, de megcsinálták.
A leírás csalóka, szó sincs versenyről, egyszerűen útnak indulnak, hogy részt vegyenek egy sztriptíz expón, ahol még utoljára jól megszedik magukat, aztán a saját lábukra állnak. Ezzel amolyan road movie jellege lesz a dolognak, ami nem is baj, mert legalább tartanak valahová, van mit várni a film végén. Útközben persze vetkőznek, hol egy transzvesztita bárban, hol egy elit sztriptíz klubban, a lényeg, hogy ők jól érzik magukat és a céljuk, hogy te is jól érezd magad. 
Bevallom őszintén, néha olyan produkciókat mutattak, hogy kedvem lett volna tapsolni és pénzt dobálni. Csak hülyén néztek volna rám, szóval visszafogtam magam.
Végre a többiek is kaptak háttértörténetet, nem Mike egyszemélyes show-ját csodálhattuk két órán keresztül. Mindenkinek vannak álmai, vágyai, neve… (Mike-nak ugyanis, mikor bemutatja a fiúkat, nem ugrik be Tarzan becsületes neve…)
A poénok is rendben voltak, nem kötelezően a vetkőzésre volt kiélezve, szerelmi szál pedig egyáltalán nem volt. Na jó, elindult valami, de szerencsére nem bontakozott ki, csak amolyan tessék-lássék módon, hogy egy jó nő is legyen a filmben. 
Külön piros pont, hogy a táncok során nem egy alkalommal testesebb hölgyet hívtak a színpadra, nem csak Victoria’s Secret modelleket. Jó volt látni, tényleg. 
Ami nagyon nem jött be, az a szinkron, főleg, miután leszinkronizálták az egyik éneklős jelenetet… Most komolyan, mindenki tud olvasni, és azt a két percet igazán lehetett volna eredeti nyelven, felirattal benne hagyni, így elég kínos volt. Csak úgy, mint Andie MacDowell rövidke, ám annál idegesítőbb szereplése. Egy részeg, kiéhezett, bevállalós anyukát játszik, aki az első kötélnek álló pasira ráhajt. Szánalmas volt nézni a szenvedését.
A vége nyilván katarzis, mindegyik fiú bemutatja, hogy mit tud. Szintén jó volt látni, hatalmasat alkottak. 


Szavazat: 5/5


Kiknek ajánlom:
– Akiknek bejött az első rész
– Akik egy könnyed kikapcsolódásra vágynak
– Akik szeretnének jó testű pasikat nézni két órán át


Kiknek nem ajánlom:
– Akik pasik
– Akik mélyebb mondanivalót várnak egy filmtől
– Akiknek nincs fölösleges két órájuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése