2012. szeptember 28., péntek

14. fejezet - A szerelem nyilasa FINÁLÉ


Qhuinn Nicky-vel táncolt, Lea pedig a pult mögött állt, és őket figyelte. Ahogy Blay is, a terem túlsó végében.
Nem maradhat… Nem maradhat… 
Cupido elindult a párocska felé, az agyában pedig ez a két szó zakatolt. Megmarkolta a nyilat a zsebében, majd maga felé fordította Qhuinn-t, és a szemébe nézett. Lábujjhegyre állt, és a fülébe súgta.
- Bocsáss meg… - kivette a nyilat, egyenesen a szívébe döfte és Lea felé fordította. Qhuinn megszédült, párat pislogott, majd magához térve Leához sietett, és megcsókolta. A szerelmük első csókja, ami beteljesítette a szerelemisten varázsát. Cupido felsóhajtott, mellette viszont furcsa dolog történt.
Nicky felsikított, a levegő pedig kavarogni kezdett körülötte.
      - Csaltál! Csaltál, Cupido! Vesztettél! – üvöltötte a lány túlvilági hangon. Cupido, felismerve igazi arcát, rémülten hátrálni kezdett.
            - Erisz? Erisz, várj… 
- Cupido! - Egy hang vált ki a hatalmas zajból, a lány pedig odafordult. Butch futott felé, de elkésett. Erisz egy örvényt bocsátott rá, ami felkapta, és egy darabig csak forgatta.
Butch kinyúlt felé, a lány is nyújtotta a kezét, de abban a pillanatban, amikor összekapcsolódtak volna, Erisz felnevetett, és kirántotta magukat a jelenből.
Butch térdre esett, és felüvöltött.

Cupido kizuhant az örvényből, és zokogva rogyott a földre. Újra az Olümposzon voltak, az istenek előtt. Zeusz elé lépett, és sóhajtva felsegítette a földről.
      - Állj fel, gyermekem. - A lány nem nézett rá, a bűntudat vasmarokként ölelte körbe meggyötört lelkét.
- Csalt, Zeusz. Nem tudta teljesíteni a feladatot. Száműzd az istenek közül! – Lépett melléjük Erisz.
- Bevallod? – Cupido megtörölte a szemét, kihúzta magát, és bólintott. Nem tudott megszólalni.
- Végignéztem a kudarcát. És minden percét élveztem. – nevetett boldogan Erisz.
- Én is végignéztem mindent. Azt is, ahogy te, Erisz, viszályt szítottál. Valamint azt is, ahogy egy másik párt összehozott. Hogy a feladat végrehajtását ne is említsem. – Felelte Zeusz, mire Cupido felkapta fejét.
- Hogyan?
- Persze nem Leáról és a vámpírról beszélek. Hanem rólad, gyermekem. – Zeusz megfogta a lány kezét, és egy kúthoz vezette. – Nézd, hogy sír utánad a vámpírod.
Cupido belenézett, de el kellett fordulnia. Butch fájdalmasan üvöltött. Nem akarta végignézni, ahogy szenved. Az ő szíve is kettétört, és az egyik fele a férfinél maradt.
- Gyűlölték egymást, de három nap alatt lángra lobbant a szerelem, ami beteljesedett ma este. – A főisten a többiek felé fordult, majd Cupidora nézett. -  Azzal a csókkal. A szerelmetek első csókja. Akkor fogadtad el feltétel nélkül. Tehát – nézett újra a többiekre, - Cupido teljesítette a feladatát. Van helye az Olümposzon. Persze, ha akar.
- Tessék? – nézett újra a kútba a lány és nem hitt a fülének. Butch… Zeusz tényleg felajánlotta, hogy... 
- Visszaengedlek hozzá. Többet nem térhetsz vissza, de vele lehetsz. Hogy döntesz?
- Ez kérdés? Küldj vissza! – vigyorgott rá Cupido. Zeusz nagyot sóhajtott.
- Hiányozni fogsz! – Cupido odaszaladt hozzá, és egy nagy puszit nyomott az arcára.
- Majd eljössz meglátogatni! És üdvözlöm a kecskét! – Nevetett a lány boldogan már az örvény közepén.

Butch nagy nehezen felkelt a földről, és a kijárat felé indult. Vishous mellé lépett, kezében egy üveg vodkát tartott. Már épp kilépett az ajtón, amikor feltámadt a szél, és egy örvény tűnt fel a tánctér közepén. Cupido bontakozott ki a közepén, széttárva szárnyait. Lenyűgöző látványt nyújtott, Butch pedig azonnal hozzá rohant, és a karjaiba kapta.
      - Istenem, azt hittem, elveszítelek! – ölelte szorosan magához a lányt. De Cupido eltolta magától.
      - Nem olyan könnyű megszabadulni tőlem. – Mosolygott, majd Qhuinn-hoz és Leához lépett.
- Bocs skacok, változott a terv. – Kihúzta Qhuinn-ből a nyílvesszőt, a vámpír pedig felordított, ahogy a varázs kiszakadt a testéből, a szerelem pedig megtört. Cupido tulajdonképpen a szívéből tépett ki egy darabot. A nyilat kettétörte, Qhuinn pedig megrázta a fejét. Blay felé fordult, aki értetlenül nézett rá. Bizonytalanul elindult felé, és a nyakába borult. Nem történt semmi, csak ölelték egymást. Cupido mosolyogva nézte őket.
- Még nem jött el az ő idejük. – Mondta mindegy magának Cupido, majd Leához fordult. – Segítek megtalálni a párodat, de nem Qhuinn az. – A lány bólintott, Cupido pedig visszasétált Butch-hoz.
- Mehetünk? – Megfogta a férfi kezét, és kifelé húzta.
- Várj. Mi volt ez? - Nézett vissza a vámpír, láthatóan teljesen össze volt zavarodva.
- Majd elmondom. Most legyen elég annyi, hogy kaptál magad mellé egy istent. Persze, ha elfogadsz.
- Viccelsz? Mondtam már, hogy én legenda vagyok. Összeillünk. – Cupido vigyorogva forgatta a szemét, és együtt léptek ki az ajtón. A lány szétnézett, és boldogan sóhajtott. Első nap…



Happy End

2 megjegyzés:

  1. Minden egyes fejezetét és mondatát imádtam :) <3 Sajnálom, hogy vége lett, nagyon nagyon tetszett :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, de köszi! ♥ :) Remélem, továbbra is velem maradsz, és olvasol tovább :)

      Törlés